Цени за откриване на течове с инфрачервена камера

( Оценка 3.6 ) от ( 64 отзива )

цени за откриване на течовеЦени за откриване на течове с инфрачервена камера

 Откриването и отстраняването на скрити течове от водопроводната инсталация или канализацията е дейност, изискваща професионални умения от страна на майсторите и съвременна техника за тяхното диагностициране и локализиране. Откриването на ВиК течове се извършва с инфраачервена камера, наречена още термограафска камера. По-надолу в статията може да се запознаете с нащите цени за откриване на течове, обследване на течове, диагностика на теч в банята, откриване на течове с ултразвук и др.

 За ефективното отстраняване на даден ВиК теч е необходимо да се знае каква е причината за неговата поява и точното му място на възникване.

 Диагностиката на скритите течове по ВиК, отоплителни инсталации или канализацията не е толкова лесна задача за водопроводчик, без необходимата апаратура за откриваане на течове и опит в сферата на откриването на скрити ВиК течове.

 Нашата фирма е с дългогодишен опит в обследването на водопроводи, канали, сифони, фасади на къщи и сгради, покриви, балкони и тераси, посредством термографски способ с инфрачервена камера и други уреди за откриване на теч.

 Термографският анализ е много ефективен и напоследък широко разпространен метод за обследване и откриване на скрити течове от водопровод, течове от канал, външни ВиК тръби, водостоци, улуци, теч от парни инсталации или течове от покриви, фасади, тераси и балкони на съседи.

 Този способ позволява обследването да локализира неприятният теч с точност до 5 см.

 Приложението на метода не се ограничава само до откриването на течове. Прилага се широко и в електротехниката и в автоматиката за профилактика и поддръжка на апаратура.

 По този начин се избягва къртенето на цели стени или подове и се добива достатъчно информация за мястото на проникване или избиване на водата и така да спести много време, пари и разходи за ремонтните дейности.

Причините за теч могат да бъдат най-различни:

 • спукване, прекъсване, износване или повреда на канализационни тръби и щрангове;
 • не добре фугирани плочи в санитарни и мокри помещения;
 • лоша или увредена изолация върху покрива на сградата;
 • неправилна циркулация на използваната вода;
 • лоша ходроизолация;

 

 Как прочита цялата процедура - с инфрачервената камера се проследява от влажното видимо петно към причината на вероятния теч и при нужда се обследват и съседните помещения или ако има съмнения и помещенията разположени над подозрителните участъци, за което е нужно да се осигури достъп при нужда.

Цени за откриване на скрити течове в помещения с термокамера, без къртене и разбиване - теч на вода:

 

 • Обследване за теч на първо помещение до 18 м2 – 140,00 лв
 • Обследване на всяко следващо помещение до 18 м2 – 50 лв
 • Обследване на тераси, балкони и веранди до 12 м2 – 148 лв
 • Обследване над обявената квадратура- 0,99 лв/м2

 Всички цени са с ДДС.

Как се ценобразува при обследване на открити фасади, тераси и покриви и откриване на теч под земя?

 • Такса посещение на адрес - 58 лв.
 • Такса на км извън София - 0,99 лв/км в двете посоки
 • Цена за обследване на първите 20 м2 - 140 лв.
 • Обследване над обявената квадратура- 0,99 лв/м2
 • Цена за обследване над 200 м2 - по споразумение.

 

Оформяне на резултата от откриването на теча.

 • Цена за устно заключение - откриване на причината за теча - 0 лв.
 • Цена за издаване на официален констативен протокол с изходящ номер, констатиращ причината за теча - от 88 лв
 • Цена за нотариална заверка на копие на констативният протокол - по договаряне.

 

Констативният протокол се получава в офиса на фирмата или по куриер с обратна разписка за сметка на получателя!

 Офертата за отстраняване на теча се изготвя безплатно и се изпраща на Вашия e-mail адрес или по пощата на хартиен носител. Срокът за получаване на офертата е от един до няколко работни дни, в зависимост от сложността на ВиК проблема.

Откриване на теч цена от 140 лева. Намиране на течове с термокамера без къретене за София.  Диагностика на скрити течове с апаратура за намиране на теч. Термографска камера за откриване на течове. 

Цените са в български лева и са с ДДС и без включени материали! Такса посещение се добавя към изготвена писмена оферта за диагностика или ремонт. Поради честата промяна на цените на материалите, си запазваме правото на промяна в цените на услугите без предупреждение!