Отпушване на мивка в София

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

Отпушване на мивкаОтпушване на мивка от водопроводчик

За да извършим правилно отпушване на мивка е необходимо да сме запознати с начина на отичане на водата и свързването на мивката към централната канализация. Водата от мивката се излива към канала на мивката, като преминава през сифона . При запушена мивка е важно да знаем с какво си имаме работа – запушена мивка, запушен сифон или запушен канал на мивка.

Отпушване на мивка 

 При запушена мивка е необходимо да прегледате и да почистите при нужда отпадъците и космите от решетката на сифона. Ако запушването не се повлияе е необходимо да отворим сифона и да го почистим и при нужда да се отпуши канала на мивката. Ние ви съветваме да не пробвате отпушване на мивка със сода каустик и да не търсите силен препарат за отпушване на канали.

 Двата варианта няма да отпушат мивката ви особено ако запушването е плътно. Содата може да увреди сифона, както и емайлираните части на решетката. Препарати за отпушване на канали могат да се използват профилактично при проходимост, но не и за отпушване на тапи по канала.

Запушена мивка

 Преди да повикате професионална фирма за отпушване на мивка е желателно да се пробвате да отпушите мивката си сами. Запушването може да е повърхностно и да се отпуши лесно и бързо. При наличие на вода в мивката трябва да изчакате да се отече или да я източите през сифона в кофа. Не отваряйте канала при пълна мивка, водата ще изтече в шкафа и по пода, от където трудно се събира и подсушава.След като сте изцедили водата отворете сифона и го разглобете. При отварянето на сифона ще стане ясно запушването в канала на мивката ли е или в сифона и. Почистването на сифона е достатъчно да отстраните евентуално запушване в него.

 

Как да отпушим канала на мивката

 

 При запушен канал на мивка е необходимо да проникнете с пружина или жило до вертикалният щранг на канализацията. Жило за отпушване на канали може да си закупите от кварталният железарски магазин. След почистването сглобете и пуснете топла вода. За профилактика може да налеете оцет и сода бикарбонат.

Отпушване на мивки цени от 89 лв до -- лв без ДДС.