Термокамера за течове

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Термокамера за течове  Термокамера за течове е всяка инфрачервена камера, която работи в определен диапазон на дължина на инфрачервеното лъчение, без значение от марката и модела на камерата на камерата. Термографията позволява откриване на теч без къртене от водопровод, канализация, теч от мръсния канал, теч от баня, теч от тераса, теч от басейн, теч от фуги и още много други видове скрит теч. Термокамерите може да се разделят на няколко основни вида:  термографска камера и термовизьор.
 Термовизьорите се използват за лов, като се наричат термокамера за лов. Този род термокамери могат да се използват успешно в производството, охраната на обекти, навигацията и други подобни сфери.

 

Термокамера за течове -  Инфрачервена камера

 Професионалната термографска камера се използва в медицината и обследването на различни обекти. С помощта на термокамера могат да се откриват течове, повреди в детайли и системи, както и нарушения в цялостта на дадена система, обект или детайл. Разликата между термокамерата и термовизьора е в матрицата на самата камера. Откриване на течове с термокамера обаче не е просто снимане с термокамера и направа на термоснимки и термограми. Откриването на течове с камера изисква много умения, познания и опит. Важни параметри на термокамерата са температурен обхват, абсолютна точност, възпроизводимост, температурна чувствителност, спектрален обхват, мигновена зона на наблюдение и пространствена разделителна способност и измерване.
 Както описахме параметрите, които са важни за термокамера за течове не споменахме модела на камерата, нейната цена и марката.

Технически характеристики

 Всяка камера има технически характеристики, които определят и обхвата на приложение на самият уред. Естествено в практиката се налага измерване на обекти с много малки разлики в температурите, точно измерване и голяма температурна чувствителност. При термокамери за течове това не е основното изскване и не е от решаващо значение.
 Ние разполагаме с термокамери за извършване на термографско обследване на сгради и откриване на скрити течове. Работим на територията на град София и цялата страна.
 Цени за термография на течове може да разгледате тук.
 Фирмата е лицензирана и сертифицирана в безразрушителен контрол на обекти, като разполага с термографски специалисти за термография на течове с ниво ІІ и ниво ІІІ.